Go Back   VetteMOD.com > VetteMOD Technical Discussion > Other Cars

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 12-31-2008, 04:08 AM
Fuelie74's Avatar
Fuelie74 Fuelie74 is offline
United States | Addict
 
Join Date: May 2008
Location: Monroe, WI
Posts: 771
My Photos: (15)
Default

What trans do you have?
Reply With Quote
  #12  
Old 12-31-2008, 04:26 AM
BBShark's Avatar
BBShark BBShark is offline
United States | Garage Monkey
 
Join Date: Mar 2008
Location: Right here
Posts: 4,300
My Photos: (254)
Default

Quote:
Originally Posted by 1982VetteGuy View Post
Quote:
Originally Posted by BBShark View Post
My Tahoe seems to "hunt" for a gear at certain speeds. About 40 and 60 mph with steady throttle and level ground. It's weird, like maybe the converter is trying to lock causing the truck to very slightly buck intermittently unless you speed up or slow down. 3 mph up or down and it goes away.

Any ideas?
If it's a 4L60e transmission, it's a factory defect problem. Something to do with the bores in the valve body wearing out and not holding pressure.

You can buy a "fix it kit" on ebay for around $40 and requires pulling the valve body and tearing it down to re-drill the bores with oversize seals.

My 2000 S-10 done the exact thing your describing, I bought a used valve body off ebay from a transmission vendor that guarantees these to work. He cleans and checks them. It cost me less than $100 and 8 hours of my time to replace.....my car shifts and runs like it did the day I bought it.

Dealers charge upwards of $350 - 400 to do this repair..

Do a search for "code 1870" on google and you'll see what I'm talking about. Sometimes it will throw a check engine light...sometimes it won't.
I'll have to check into that, thanks.
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 12-31-2008, 04:28 AM
BBShark's Avatar
BBShark BBShark is offline
United States | Garage Monkey
 
Join Date: Mar 2008
Location: Right here
Posts: 4,300
My Photos: (254)
Default

Quote:
Originally Posted by Fuelie74 View Post
What trans do you have?
I beleve I have the 4L60E. It is a 97 Tahow with 4wd and a 5.7l.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-31-2008, 06:41 PM
1982VetteGuy 1982VetteGuy is offline
United States | n00b
 
Join Date: Dec 2008
Location: Arkansas
Posts: 9
My Photos: (0)
Default

Quote:
Originally Posted by BBShark View Post
Quote:
Originally Posted by Fuelie74 View Post
What trans do you have?
I beleve I have the 4L60E. It is a 97 Tahow with 4wd and a 5.7l.
I bet that's your problem, my truck would get up to highway speeds and felt like the converter was going in and out of lock-out....it even jerked.

This wasn't limited to trucks, I noticed some cavalier and camaro owners having the same problem.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:19 PM.
 


Design by: vBulletin Skins Zone
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.